Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, September 24, 2010

9 tahun 1 hari

Saya sudah berdating dengan Mr Amien selama 9 tahun 1 hari (^_^)
Happy 9th years anniversary dear! I Love you more and more.
This song I dedicated for you sayang...






“Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (an-Nur':26)

Terima kasih sayang kerana membimbing saya menjadi isteri yang lebih baik.. Semoga hidup kita sentiasa diberkati dan dirahmati Allah SWT.




signature blog

Thursday, September 23, 2010

Hola everyone,

First of all, nak wish congrats to my dearest bestfren, Miss Niena sbb dah selamat menjadi tunangan orang. Anyway, u look soooooooooooooo gorgeoous!!!! I loike dear. Dah macam nikah you.hehehe.





Really hope that I can attend your wedding next year! tapi....nak balik raya gak taun depan...Na, kawen le time raya...please2!!!!.........hehehehe...tapi kalau le takleh gak nak attend kan, Na, awk hanimun le kat sini. leh kite ronda2..g Europe pon okie gak..dah dekat dah..hehe..ayat pancing tu..saya leh jadi tourist guard awk.hikhik.

hehe. best pk kalau dapat balik mesia. beshnyeeee.....Maryam leh jumpe Baba, Granny, Nenek Uwan, Ayoh, Atok n Nenek, Uncle2 n Auntie2..kawan2 mommy..serius asik temimpi2 balik Mesia je skang ni.. Bur still not sure yet. sbb tak tau time tu kalau Mr Amien dah keje payah le plak nak cuti...kalau Mr Amien tak dapat cutikan...kite balik bedua la Maryam.huhuhuhuhu..leh tak???

Raya taun ni tak sempat nak invite kawan2 kat sini makan2..Mr Amien is extremely busy write up his dissertation while myself is really busy with my lab work. 6hrs non stop wat keje lab hari2 mmg le senang nak kuruskan badankan.ececece... (^_^) but...pity on Maryam..mommy xdpt nak tumpukan perhatian 100 percent kat Maryam...sedey sebenarnye ni.. Maryam, maafkan mommy ye....

Next month, we will receive guest from Bangor. Can't wait to have you n your family here. By the way, his name is Azrul. His wife n himself currently is doing PhD in Bangor Uni. He is lecturer in UnisZA. I met him during interview session with Prof Afendi. They will visit Scotland next month together with his parent. Kirenye bawak parent jalan2 le ni..sonok kan?hehehhe. I hope you will be happy and comfortable while staying in uor teratak kecil ini. =)

Next month olso nak plan jalan2 le..jalan2 sblm musim sejuk beku tak besh langsung menjelma.haha. i hate winter ekceli sbb kena pkai baju tebal2. Ingat nak pegi York visit Kak Fa, pastu g Newcastle visit kawan Mr Amien then lepak sehari kat Edinburgh kat umah Yorgos ke..hehe.sumenye pon nak terjah umah orang..tapi sume tu kena plan bile Mr Amien dah submit dissertation.

Next week saya akan de groupmate baru. =) Her name is Chiara. She is PhD student under RuAn olso. She is Filipino. Baru le tak sunyi sangat kat lab tu. de gak kawan nak besembang2..hehe.. Later Tome also will join us. She is from Nigeria.

Next week jugak saya kena submit 8 months progress report n baru perasan kena anta tu this week.haha.mmg kelam kabut le ni..

Okie la sume. Need to stop now. Nak solat subuh pastu nak tdo jap..sok nak g lab jap nak wat DPPH assay. GTG. ~~~da....





signature blog

Thursday, September 16, 2010

Zara Maryam 'Membaca' Buku

Salam Semua  :)

Best tgk video Maryam 'MEMBACA' buku ni..hiks..last2 kena selamatkan buku tu cepat sblm Maryam membuat cubaan nk 'MAKAN' plak buku tu..hehe..



signature blog

Salam Lebaran Buat Semua!!

Agak terlewat entri kali ini..apepon Mr Amien, Zara Maryam dan Saya ingin mengucapkan Happy Eid al Mubarak buat semua! Moga Aidilfitri kali ini disambut dengan gembira.

Tahun ni was the first time for us to celebrate Eid in Glasgow. The celebration was splendid I can say! All Malaysian were gathered @ Victoria Hall utk takbir, solat n khutbah raya.After that ialah makan2 time! hehe..menu utama nasi briyani+ lamb curry. laju je saya makan..hehe..as usual Mr Amien akan jaga Maryam..huhu..kasi can mommy makan dulu ye..

For the whole raya pertama, kedua and ketiga...we went to all open houses yang kitorang tau. hehe..leh makan2...beramah tamah n berkenalan..even though we all dah setaun kat Glasgow ni, tak semua Malaysian we all kenal..so time raya ni le kitorang nak berkenalan..

Anyway....dah lama kan saya tak apdet blog. sebenarnye bz, malas, tader idea n sume2 la...sori ye guys..
Antara berita2 yang leh dikongsi:


1. Saya dah start wat PhD project which require myself to work for 7 hours a day. penatnye...hish...tapi best gak sebab banyak yg saya belajar dari SV.

2. Mr Amien tengah bertungkus lumus settle kan MSc dissertation. He need to submit by 8 October 2010. After that we all plan nak having a short retreat but dunno yet nak g mana

3. Maryam dah start minum susu formula. poor her.susu saya dah tggal sikit sangat. n lagi satu working in the lab menyebabkan saya kene deal with lots and lots of chemical. Not good for her actually. takut badan saya absorb chemical n trasfer kat Maryam when she is breastfeeding. Now dia minum susu Aptamil. Yang besh skali dia tak minum dalam botol susu tapi dalam cup. Ibu Hawa kata macam orang dah besar je.hehehe.

4. Glasgow makin sejuk sbb dah masuk musim autumn...bg saya sejuk dia mmg tak hengat...sampai ke bone marrow la!ditamabah lg ngan angin kuat..nasib bek Uni dekat je..tader le cam malas sangat nak g Uni.

5. Maryam dah makin berat. besar. makin pandai ajak kita main ngn dia. ala...nape cepat sangat Maryam besar ni...risau mommy tak sempat catch up.

6. Mr Amien dah botak ye.hehe.nampak awak tembam sayang.hehehe.








signature blog