Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, August 22, 2010

The Day I Got My Husband Back.

Yesterday was THE DAY. The day that I got my husband back. After almost 1 year waiting him patiently. I never urge him to come back to me. Instead of I let him fly, I let his experiment new things because I am truly believe that one day he will come back to me...and YES, he did and I am glad. Syukur to the Allah S.W.T because He granted one of my zillion wishes..


And yesterday was THE DAY.

*








*









*








*













*











*


















*













*












Yesterday was THE DAY. 
The day that I got my husband with his short hair! 
hahahaha!
I am truly happy!
YES BEBEH. THIS HOTTEST GUY IS BACK IN TOWN!











Now you see
 

Now you don't































Thanks dear for believing me to be your BARBER. hahahaha
YES. I am officially a part time barber to my husband. (*_^)



P/S: Song of the Week is : Always Be My Baby by Adam Cook (Original Song sing by Mariah Carey)






signature blog

Saturday, August 21, 2010

HIBERNASI

 Mr Amien, Maryam dan Saya tengah selsema skang ni. Mr Amien lagi kesian sebab sekali dgn demam panas. Kami semua sedang berhibernasi. Doakan kami cepat sembuh ye.. (buat masa ni Maryam n saya getting better. Cuma Mr Amien je baru start demam. Poor him...)




Bila tengok gambar Maryam ni...hilang rasa sakit tu... (^_^)





signature blog

Thursday, August 19, 2010

Rumah Sewa Baru Kitorang @ Cathedral Street

Ini adalah pandangan luar tingkap rumah baru kitorang

Bangunan cokelat tu University Hall..hehe dekat giler umah ngan Uni kan






kiri tu living+dining area. n yang warna kuning tu bilik tidur kitorang..






Living + dining area






Bedroom + study corner







kitchen a bit smaller but I am ok with it =)






bathroom







haha.ni gambar depan flat kitorang.siap pkai baju kebangsaan lagi tu. POYO!!






signature blog

Tuesday, August 17, 2010

50.2

After 4 months giving birth to Maryam, I am now officially 50.2 kg. (^_^)






signature blog

Friday, August 13, 2010

Maryam and her new Toy

Video of Maryam bouncing herself. She really love to bounce! Go! Go! Maryam!! hehehehehe..








signature blog

Wednesday, August 11, 2010

Ahlan wa Sahlan Ya Ramadhan

Salam Ramadhan buat semua especially buat family di Malaysia
This year will be our first time fasting in Glasgow. 20 jam kitorang akan berpuasa bermula kol 1.45 am hingga 9 pm.
Semoga kami dapat menjalankan ibadah berpuasa ini dengan lancar. (^_^)
Harap2 susu saya tidak kering kalau tak sian kat Maryam nnt.
Sahur tadi kitorang makan nasi ngan lauk smoked mackerel masak lemak n sambal ikan bilis.
N buka pose arini ingat nak wat ondeh2 sbb Mr Amien suke sangat and he requested kari ayam. Saya lak teringin nak makan Pak Choy Oyster Sauce.
nanti kalau sempat saya upload gambar juadah berbuka kitorang ye.

Also, million thanks to Puan Hawa sebab tolong jagakan Maryam sampai Daddy siap dissertation. So mommy kena start pump susu balik (^_*)

Miss you la Maryam...Okeh mommy kena g lab balik ni. See you soo sayang!!!



Mak, Angah rindu la nak makan epok2 mak....
Mama, windu nak buka sama2 satu family skali ngan uwan... uwa!!!!!!!

 signature blog

Thursday, August 5, 2010

Hello Again Dear!!

Salam to all,

Dah berkurun saya x mengupdet kan blog ni. Maaf ye semua. Agak sibuk lately. 

Anyway guys..kami dah pindah umah baru!!hehehe..saya suke umah baru ni. Living room lebih besar. Bedroom lebih besar. Cuma kitchen je kecik sket..tak syok sangat nak masak2..tapi still o.k! hehehe..
Umah ni betul2 kat tepi jalan besar. Dekat ngan Uni. Dekat ngan hospital. Dekat ngan city centre. And it is only 5 min walk lenggang kangkung to SIPBS.hehehe..dekat ya amat ngan lab! (^_^) Pasni lebih rajin g ke lab ye. Hopefully after this I can focus more to my labwork. Nnt saya upload gambar umah baru kitorang k. Skang ni masih tunggang langgang lagi. Dok comey.

Mr Amien lak is super duper extremely busy with his dissertation. Pity on him. Kena struggle wat project dalam masa yang amat singkat. Lagi bertambah kesian ngan dia bila kena gak jaga Maryam sebab saya kena g lab. Maybe kena anta Maryam kat umah Ibu Hawa sampai akhir bulan September ni. Need to talk with Hawa after this.. Cuma lately Maryam ni dah telebih melekat ngan mommy dia. lagi2 bila dia dah kenal orang ni. ngan daddy pon kadang2 tak mau. tu yg susah sket tu... ish...camne ek nak buat.....

18 Julai 2010 aritu was our 1st anniversary. Yes. We have been married for 1 year! Time flies too quickly. And we never have chance to celebrate it yet. Need to plan to do it before Ramadhan ni. kena perah idea ni.........

Also, last month we went to Blackpool for a vacation. Together with Busha yang sanggup fly dari Germany!!hehehhe!! best. nnt saya cite lebih detail ttg our trip.

Anyway, yesterday Maryam received 3 injections from Nicola! This is part of the vaccination program. Thank to Allah yang Maryam nanges jap je..Pas inject, saya trus breastfeed her n trus je dia tdo. Malam tadi Maryam tdo baik je..Cume dia ade slight fever bila kitorang checked her temperature. Tadi dah bagi Maryam makan Calpol n skang dia tdo balik ngan daddy.

Pagi ni nak g jumpe agent umah lama. dia nak wat inspection umah. n saya nak return kunci dia arini. Doakan sumenye berjalan lancar ye...(nak dapat balik duit deposit tu..hehhehe)..

Okey la guys. need to stop now. later kite sembang2 lagi k.


Ini gambar bapak kangaroo ngan anak kangaroo ye..ngeeeeeeeeeeeeee............ (*_^)





signature blog