Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, May 31, 2010

Berat Badan

Time nak kawen aritu berat saya dalam 60 kg. gemoks okeh! muke tembam cam donut. nak turunkan 2 kg pon seksa ya amat! mana taknye..keje kat Kuala Terengganu, pg2 makan nasi dagang. Tgh hari mkn nasi padang, bile petang makan sotong/udang goreng tepung. Memang menambah kalori dan berat badan. Cmne la nak kurus kan..ish3.... Dah try skipping, joging, minum jusmate tp ttp menten gemok kay..hehehe...


Gambar saya with Mr Amien masa 2 weeks after kawen. cube lihat muke saya yg tembam itu.huahahahaha


Pastu 2 months after kawen, trus fly ke Glasgow n peknen baby Maryam. A month after duk kat Glasgow ni, timbang je berat bdn (n berat baby skali) berat time tu 56 kg.hehehehe..HAPPY!!!!!

Camne la tak kurus kan..pagi2 makan cereal with milk, tghari mkn sandwich n buah mlm baru le makan nasi.  So kwn2 yg nk kurus tu..meh le datang tinggal sini. gerenti kurusnye la!




Time ni 3 bulan peknen kan Maryam. Kureng sket tembam kat muke tu kan..


Pas dah deliver ni tader la plak nak timbang2...sampai le semalam kan..masuk je superdrug (cam Watson n Guardian kalau kat Mesia tu) de la plak penimbang. Ngada2 la nak timbang kan..hehehhe dan inilah resultnye




Yeye!! berat badan tinggal 54 kg je...sukenye!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kalau kat mesia ni mau berbulan2 or bertahun2 nak dapatkan berat camtu... So plan saya pasni...saya nak turunkan lg 4 kg so menten 50 kg je pasni (thanks Maryam sbb isap susu mommy...huhuhuhu..senang mommy nk kuruskan badan)



Nota : Kepada sedara mara di Mesia, jangan jeles ye saya dah kurus..hehehehhehehehhehe


Utk tatapan semua :


Kami sekeluarga



signature blog

Saturday, May 29, 2010

And the Winners are.........................

Yes.It is time for me to announce the winner for our 1st contest... (^_@). Yea!!!!

Before that let me tell you 3 facts:

1. There were 36 participants for this contest that ended up yesterday (Thanks guys!!)

2. There will be more than 1 winner!!!!! WHAT???? More than one???Who??Why??

3. And Zara Maryam's weight on 26 May 2010 was
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


oopppssss....wrong picture la...upload yang betul plsssssssssss.................

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ni gambar baru betul..huhuhuhu

Yeah. Her weight was 4.50 kg.

There were none of the participant bloggers guessed it right.....(ada sorang named as PENYOKONG yang teka betul tapi sebab he/she is not a blogger so this one tak termasuk kay)

But as I promised the nearest answer will be chose as winner. So because her weight was 4.5 kg, so the nearest answers will be 4.49 kg and 4.51 kg rite??

BUT WAIT...MR AMIEN (as a sponsor) agreed to add more prizes.hehehe..yippie!! he said why not we give to the 1st runner up (who guessed 4.48 kg and 4.52 kg) and 2nd runner up (who guessed 4.47 kg and 4.53 kg) olso.yeah..why not kan??




So our 2nd runner up will be............................






BardBoo







and they will receive 











an eyeshadow by Calvin Klein







our 1st runner up will be 







Nana a.k.a Ibu Damia






and she will receive











a small bag by Dorothy Perkins







And the winners are..................................................










Afarqies (Ain Farisha Balqies)

Nea Flerida

Tiefazatie







As promised, they will receive 











Color Combo by Elizabeth Arden 


EACH !!!!!!!!!!!




Congratulations to all the winners!!!!!!!!!!!!!!!!

To others, don't be sad k. Maybe there will be another giveaway later (^_*). Many thanks from us sebab sudi 
participate in this contest.

Please email me your full address for postage to my email minnur27@gmail.com ASAP




SEKIAN, DILAPORKAN

signature blog

Friday, May 28, 2010

Pertandingan Teka Berat Zara Maryam

 INI ADALAH STICKY POST SEHINGGA 
28 MAY 2010

Untuk baca entry paling latest sila scroll ke bawah okeh

Dalam hati ni teringin nak wat contest sempena kelahiran our Maryam ni..

Setelah pk dan pk dan pk...(bape banyak pk da..hehehehe)...Amien dan saya pon setuju nak adakan contest buat pembaca setia kami. Contest dia mudah sahaja.

TEKA BERAT ZARA MARYAM PADA 26 MAY 2010



Kenape 26 May? sbbnye 26 May ni adalah kali pertama Maryam akan jumpe GP di hospital utk check her physical development (umur Maryam 6 weeks masa ni) termasuklah berat Maryam. (sblm ni midwife n health visitor yang check)

Apa yang korang perlu buat ialah :

1. Wajib jadi follower 
blog Amien, Zara Maryam dan Saya
(in return saya akan jadi follower blog korang pulak (^_^) )

2. Buat entry tentang pertandingan ini dan 
sendkan permalink entry bersama2 jawapan

3. Teka berat Maryam dalam kilogram 
(dua titik perpuluhan ; contoh - 3.46 kg)

Simple je kan.....
Seorang peneka tepat atau paling hampir tepat (kalau tader yg tepat) akan dipilih dan akan memenangi






1 Colour Combo Set from Elizabeth Arden!!!



Tarikh tutup penyertaan adalah pada
28 May 2010


Hint :  Sila baca entry ini kalau nak tau berat Maryam when she was 1 month old so that korang boleh teka2 berapa berat dia on 26 May 2010



Nota: Hadiah akan dipos dari Glasgow, Scotland kepada pemenang! YEAY!!!!!




signature blog

Hadiah untuk Mr Amien

Saya mahu pergi ke city centre arini. Saya mahu carikan hadiah birthday utk suami kesayangan saya, Mr Amien. Saya terpk2 mahu belikan dia ini. Okeh kah??



Picture taken from http://blog.dialaphone-blog.co.uk


Nota: korang sume jgn bitau Mr Amien k. Nk wat surprise ni.hehe. Tau dia tak sempat nk baca blog arini sbb dari semalam tak tido siapkan assignment. So arini mesti tido matinye la.hehehe
Kite ssshhhhhhhhhhhhhhhhhhh je k........................................

signature blog






A Flying Card from Malaysia

We received a card from Malaysia this week. 
The sender is Mama. 
We bet it is birthday card so we opened it on 26 May ant yet it is true (^_^) 
Many thanks to mama, abgjiz, ct and adik yan for the birthday card and wishes!!
And thank you guys for all the birthday gifts in advance that we received 
when mama came here last month
Miss you all right now!!!!








  
LOVE YOU ALL!! 




Nota: Bile Papa Long nak bwk Maryam jalan-jalan nek keta baru ni....hehehe


\
signature blog

Thursday, May 27, 2010

Award dan Tag daripada Miss Tiefazatie!

Saya amek award dari Cik Tiefazatie ni..hehe.tenkiu2 sbb bg kat sume follower..n nak kene jawab tag juga ni.. (^_^)




soklan2 tag yang kene jawab ialah :

1. suka melukis tak?

suke melukis time kecik2 dulu..slalu msuk pertandingan melukis tapi alahai...tak penah menang pon.huhu..pastu saya realise yg saya ni tader talent melukis.ekekeke

2. bosan2 suka buat apa?

hhuhu..suke online kat ebay dan bid brg2 pyrex june rose.uhuk2..perabih duit je.hehe

3. kenapa siput babi berjalan lambat?

sebab dia malas.hehehe.pndai2 je ek...

4. cute tak org yang bagi award nie?

kiut lerr....(^_^)
 
5. 5 orang penerima award dan menjawab tag seterusnya:





signature blog

Pap Smear Test

Okie family n kawan2...saya nak kena g Hospital ni. nak wat Pap Smear Test..harap2 sume okie sahaja... (risau gak ni sbb ada bleeding history masa peknen Maryam dulu n time nk approaching due date...)




 Doakan sume selamat yek....




signature blog

Maryam dah g Timbang!!!

Okie...semalam Amien n saya dah bawak Maryam jumpe her Health Visitor, Nicola dan juga her GP, Dr Adam utk 6 weeks review..and berat Maryam pon dah ditimbang.....Alhamdulillah Maryam sihat walafiat (^_^)

korang yang join kontes tu mesti nak tau kan....hehehee.....

,
,
,
,
,
,
,,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,,
,
,,
,
,
,
,
,,
,
,
,
,
,


 Tara!!!!!! saje tayang gambar Maryam timbang dulu..bikin panas sket..hehehehehe


Nota : Kita tunggu 28 hb nanti...kita lihat siapa yang kena!!!! 

Anyway arini birthday saya n semalam birthday Mr Amien..tp still tak sempat nak celebrate lg..camne ni???


signature blog

Wednesday, May 26, 2010

Birthday Boy

Arini Birthday Mr Amien. Apa saya nak buat ye n apa saya nak bagi ek??????

ermmmmmmmmmmmmmmmm...........................................






signature blog

Mama Zety & family nak g mane?

Saya suke baca blog mama Zety ni..

Baru2 ni, dia ada organise 1 contest suh teka manala diorang sefamili nak bercuti-cuti Malaysia..

Mari kite tepek dulu gambar kaki comey molek Maryam landing atas lappy mama dia (nama anak mama Zety ni sama ngan nama anak saya, MARYAM =) )



 Maryam, Auntie teka mama nak bawak Maryam jalan2 pegi >>>>>>>>>>>>>>>>>>

1. Cameron Highland (sejuk je kan...hehehehhe)
2. Pulau Langkawi


 hehehe...belasah teka jela ek mama Zety..

To anyone yang nak join the contest sila klik sini untuk maklumat lanjut.




signature blog

Maryam jalan-jalan sekitar Glasgow

Dalam usia Maryam 6 weeks ni byk gak tempat yg Maryam dah visit.hehe..jalan2 amek angin kat Glasgow ni. Tenkiu to Uncle Fareez and Auntie Ira sbb sudi bwk Maryam ronda2 nek keta walaupon Maryam slalu menangis jerit-jerit ganggu jiwa raga Uncle n Auntie. 

Mula2 Maryam visit umah baru Uncle Fareez n Auntie Ira kat Townhead tu. Masa tu Uncle Im pon nak balik Mesia. So Maryam nak jumpela Uncle Im before he is leaving..Umah uncle n auntie lawa la..(suke ngan kristal yg banyak2 tu..hehehe)




 
Tata Uncle Im...


Pastu Uncle n Auntie bawak kami sefamili g carboot Lanark. Mmg banyak gile barang-barang kat sini. Cuaca pon lawa gak time tu.. (mommy beli byk gak barang ntah pape2 ntah..huhuhuhu.mommy loves to spend!)
Kalau pasan masa tu Maryam tiny lagi. Mommy pon baru sebulan kot berpantang tapi dah ligat nak berjalan-jalan.hehe.kalau le Nenek, Granny, Uwan tau ni sure mommy kene grounded.hiks!



Gambar kami bertiga. Maryam dikendong oleh daddy (tdo nyenyak je time tu.hehehe)



Daddy eksaited bergambar dengan lembu highland yang banyak bulu itu.hehehe



Loving Couple>>>>>Uncle Fareez and Auntie Ira



Gambar GEDIKS Daddy and Mommy




Pics snapped by Daddy (senget2 la..ekekekekeke)

Nota: Time ni Daddy n Mommy tggalkan Maryam sorang2 dalam keta..Maryam takut lalu Maryam nanges kuat2...hehehehhe


When umur Maryam genap sebulan, we had makan-makan ngn Uncle Fareez& Auntie Ira and Uncle Imran, Auntie Myra & kakak Nabila kat Restaurant Kabana. Daddy n Mommy kata makanan kat situ sedap sangat. Sesuai ngan tekak Melayu mommy. Time ni Maryam tido..so tak dapat join makan (huhu.kamu itu baru sebulan la Maryam..mana leh makan lagi..minum susu mommy je k)







Then, last Saturday Auntie Hawa msg Auntie Ira ade parade n carnival kat Queenspark. Time ni mmg besh sangat2. Temperature 22 degree Celcius. For the 1st time mommy tak pakai baju tebal2 sbb panas (siap ketiak mommy busuk berpeluh lagi.ekekekeke). Sonok sangat tengok omputih kat sini bertebaran berpiknik di padang yg hijau.





Comei je Kakak Hannah nye face painting tu.. (^_^)




Maryam with Kakak Hannah n Kakak Sophie with Supernanny Auntie Hawa







Pastu kitorang menuju ke rumah Uncle Kols & Auntie Hawa for makan2 dengan tema PASAR MALAM. Mmg besh.hehehe.Auntie Hawa buat Rojak Penang, Laksa, Apam Balik, Ayam Rangka. Pastu Auntie Myra buat Roti John ngan Roti Canai (hehehe..Auntie Myra baru beli breadmaker). Pastu Auntie Shikin buat cucur udang. Auntie Ayu pon bawak rojak gak and cake. Auntie Ira sponsor ice-cream.Mommy???mommy bawak kordial sirap k.hehehe..sedap woo minum time panas2 ni..




Picture diambil dari blog Auntie Hawa


Then, on the last Sunday, again Maryam jalan2 g Hogganfield Park. Kat situ banyak sangat swan okeh..siap de loch lagi. Maryam sukeeeeeeee...heheheehe (nanti Daddy n Mommy bawak Maryam jalan2 sini lagi k..)















Okeh. itulah cite Maryam jalan2 sekitar Glasgow. Anyway, mommy nak kejut daddy ni..nak comolot daddy sebab arini (26/5) birthday daddy.... (^_^)




signature blog