Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, August 5, 2010

Hello Again Dear!!

Salam to all,

Dah berkurun saya x mengupdet kan blog ni. Maaf ye semua. Agak sibuk lately. 

Anyway guys..kami dah pindah umah baru!!hehehe..saya suke umah baru ni. Living room lebih besar. Bedroom lebih besar. Cuma kitchen je kecik sket..tak syok sangat nak masak2..tapi still o.k! hehehe..
Umah ni betul2 kat tepi jalan besar. Dekat ngan Uni. Dekat ngan hospital. Dekat ngan city centre. And it is only 5 min walk lenggang kangkung to SIPBS.hehehe..dekat ya amat ngan lab! (^_^) Pasni lebih rajin g ke lab ye. Hopefully after this I can focus more to my labwork. Nnt saya upload gambar umah baru kitorang k. Skang ni masih tunggang langgang lagi. Dok comey.

Mr Amien lak is super duper extremely busy with his dissertation. Pity on him. Kena struggle wat project dalam masa yang amat singkat. Lagi bertambah kesian ngan dia bila kena gak jaga Maryam sebab saya kena g lab. Maybe kena anta Maryam kat umah Ibu Hawa sampai akhir bulan September ni. Need to talk with Hawa after this.. Cuma lately Maryam ni dah telebih melekat ngan mommy dia. lagi2 bila dia dah kenal orang ni. ngan daddy pon kadang2 tak mau. tu yg susah sket tu... ish...camne ek nak buat.....

18 Julai 2010 aritu was our 1st anniversary. Yes. We have been married for 1 year! Time flies too quickly. And we never have chance to celebrate it yet. Need to plan to do it before Ramadhan ni. kena perah idea ni.........

Also, last month we went to Blackpool for a vacation. Together with Busha yang sanggup fly dari Germany!!hehehhe!! best. nnt saya cite lebih detail ttg our trip.

Anyway, yesterday Maryam received 3 injections from Nicola! This is part of the vaccination program. Thank to Allah yang Maryam nanges jap je..Pas inject, saya trus breastfeed her n trus je dia tdo. Malam tadi Maryam tdo baik je..Cume dia ade slight fever bila kitorang checked her temperature. Tadi dah bagi Maryam makan Calpol n skang dia tdo balik ngan daddy.

Pagi ni nak g jumpe agent umah lama. dia nak wat inspection umah. n saya nak return kunci dia arini. Doakan sumenye berjalan lancar ye...(nak dapat balik duit deposit tu..hehhehe)..

Okey la guys. need to stop now. later kite sembang2 lagi k.


Ini gambar bapak kangaroo ngan anak kangaroo ye..ngeeeeeeeeeeeeee............ (*_^)





signature blog

7 komplen:

Ayul said...

pon dah lama gile x update pape, setiap kali nak blog rase bersalah kat kerja yg bertimbun..haihh..anyway, happy anniversary!!

mama_umar_maryam said...

akhirnye timbul jugak biter maryam nih ;),heppy 1st ann alid! and also selmt berposee..org kate pose tmpt sejuk2 ni xrase sgt,hehehe

WhenImBored said...

menten kurush je si amien tu..lid maryam dh brape kilo? comel sgt budak kecik tu..

Mrs. Amien said...

thanks yul..hehehe..keje pon nimbun gak ni..tapi berlagak cool je..hehehe

Mrs. Amien said...

heehe..tenkiu zeti. selamat berposa gak kat mesia..wlupon sni sejuk namun kene posa dalam 20 jam ni..aduss!!! perut sudah berkeroncong!!

Mrs. Amien said...

aah amien mmg menten kurus pon..payah sungguh mahu nek..tapi dia dah tembam sket..heh. maryam dah nak dekat 6 kilo! cumil n manja sgt si kenit ni!!

tiefazatie said...

cumil la bby maryam sis..=)

Post a Comment