Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, May 19, 2011

Update

Salam semua...

Rindunye kat blog ni..agak lama tak mengupdatekan blog..Honestly being really busy lately. I mean ngan PhD research project. Klu ikutkan scholarship ni, tggal setahun setengah je lagi nak siapkan..SV dah risau2 takut tak sempat siap but being me that tooooooooooooo optimis..hihihihi..rase2nye InsyaAllah boleh siap..Mari sama2 kita doa kat Allah semoga dipermudahkan urusan PhD saya ni..

Anyway 1 part of my projects boleh dikatakan siap..so leh tutup buku lerr gitu..tggal touch up2 sket..
and syukur sangat2 yang abstract for this project was accepted for poster presentation in GA 2011! tahun ni InsyaAllah kami akan beraya di Antalya Turkey le sbbnye conference ni dari 4-9 September..hikhik.. (de sesuatu gak yang saya tengah tunggu2 utk conference ni..kang dah tau result baru kite cite ye..). Dengan bersemangatnya saya akan menyiapkan poster utk conference ini dan sgt excited utk present my work in front of other people. Also I will use this conference to start a new network..mana tau leh wat research placement ke kat mana2 lab..tengah usha2 gak ni..


my second project is more into metabolomics approach in discovery of bioactive compounds from Malaysian actinomycete. Basically this project is collaboration with Dr Nora from UKM.. initial result agak menarik kata my SV. so leh teruskan utk next step.

n my third project is similar to the second project tapi de kesinambungan ngan 1st project. sbbnye saya tgh nak identify interesting compound from endophytic fungi isolated from Vitex pinnata. Special thanks to Kak Ira yang bersusah payah mengejar abang pos laju utk tolong bawakkan sample pokok ni ke UK. Jasamu amat kukenang..hihihi..Also tak lupa utk abah n mak yang tolong masuk kebun orang, siap gergaji dahan lg utk dapatkan sample pokok ni..pengorbanan mak n abah buat saya amat terharu..uwa!!!!! for the third project ni saya tengah establish pure fungi..hopefully nex week leh extract and run NMR utk check chemical profile.

SV bitau taun depan conference kat New York sume orang wajib join!!hehehehe..NY here we come!!hikhikhik..terlebih eksaited tak berkesudahan...

Skang ni tgh sibuk2 apply travel grant.ingat pesan bos lama saya dulu..apply je travel grant dari memana..biar ciput pon tapi nnt leh letak kat CV bg lebih terangkat!


okie la gtg..masak lemak saya tengah menggelegak kat dapur tu..

anyway this wiken lepak umah Yorgos kat Edinburgh..kasi can kat Mr Amien jumpe n lepak ngan kawan baik dia tu..mst banyak gossip (^_^)

signature blog

4 komplen:

Anonymous said...

ALID..
-qku rindu ko..
-aku impressed dgn spirit ko!!!!
-aku being proud hv a very determine friend like u!!!
-aku hope we could work together in future!!!espcially in metabolomic part..

Anonymous said...

"aku " dlm comment di atas adalah nuown (nama sebenar)

hehehe

mama_umar_maryam said...

NY wowwiii!!!!! bertmbh fashionista la mama vouge sorg nih.ahaha
jemput join ga zt klu free k ;)

cindyrina said...

wish you all the best!!!

Post a Comment