Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, May 29, 2014

30 Minit Ustaz Don Menelusuri Hidup di Birmingham dan Glasgow

Salam semua,

Last night TV Al Hijrah broadcasted this Program namely "30 Minit Ustaz Don Menelusuri Hidup di Birmingham dan Glasgow "

Yes. He came to Glasgow last month and alhamdulillah we listened to his talk about Akhlak Rasulullah. Our families in Malaysia were so excited to watch in case they see us. Mr Amien was in this show acted as a 'Tuan Rumah' welcoming  Ustaz Don and crew in Glasgow. I didn't see the show actually however I bet he is handsome as always .=)

Ustaz Don & co were in Glasgow for 3 nights and Hawa offered her house for Ustaz Don & family (his son, Don Mustaffa is soooo adorable!) to stay (Hawa's house just opposite my house) while Hawa and family stayed temporarily in our house. In these three days we were were giving an opportunity to host our special guests especially we always gather during dinner time in our house.

As 3 days observation, in my personal opinion, what I can say about Ustaz Don is he is very friendly, always smile and sopan santun. Even though he has very strict and full time table he always try to fulfill others wishes. Everyday somebody will come purposely to visit Ustaz Don in person and he always treat them nicely. During dinner time he will always let everyone eat and when everyone went home, then he will start eating. That what I remembered about him within 3 days.

Thank you Allah for giving us opportunity to meet this young talented ustaz. May Allah SWT always bless and protect him and his family.








and my eldest sister managed to captured photo list of our names as sekalung budi from TV al Hijrah.. =) TQ TV Al Hijrah



Till then,

XOXO

signature blog


5 komplen:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

farhana abdulhalim said...
This comment has been removed by the author.
farhana abdulhalim said...

Salam Mrs. Amiem.

Tgh gigih mncari blog blog utk baca tntg pg studies di overseas, ttbe trjumpa blog akak. Sy pun ada dream mcm akak jugak, nak smbg studies di overseas, dan dptkan phd before 30 hehe. First post sy bca tntg mcm mn akak dptkan peluang utk ke Glasgow and that story inspires me so much! Sy pun dah try dan msih try utk ke sana.

Dan sy mmg ada deep interest in cancer research esp in drug discovery for cancer treatment, so nak tny psl CARIF (harap akak tak lupa sbb dah lama sgt ke hehe), akak rsa okay ke klu sy nak apply as RA di sna ? Sblum dpt smbg stdy klu boleh nak mula dpatkan prp experience. Atau sy patut mula as intern dulu? Sy dah grad thn lps tp rezeki utk keje dlm bdg ni takde lg. Bg sy, nak mula as intern dulu pun okay as long as I can do something to start my career in this field.

Apa pendapat akak ye? Teringin nak dgr pengalaman akak dgn lebih lanjut. Btw, sy dah dpt offer utk master dr uni of edin. Tgh mncri scholarship skrg hehe.

If akak ada baca komen sy ni, akak boleh contact sy di farhana.ahalim [a] gmail.com.

Thanks!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment