Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, July 5, 2010

Nak panggil awak pe ni??

hehe..
tader pe yg kontroversi pon..cuma terpk nak kwn2 sume panggil saya pe ek..okeh..nama penuh saya Nurkhalida. takkan nur kot..bukannye pelakon nur kasih. dolu2 masa kat sekolah rendah kwn2 panggil Lida, Kalid. Lida tu girlish la plak kan..i ni atlet terkenal seluruh kampung.tak glamor le nama girlish2 ni..

So masuk je KUSESS terpk nak cipta nama baru.pk punye pk punye pk....why not panggil saya Alid. yela..kalau Lida tu dah nak dekat sangat ngn Aida, Ida, so mesti terperasan kalau orang panggil Aida or Ida ingat they all panggil saya. Kalid lak too kampung..uhuk3..tak sedar asal kamu tu kampung sungai nibong.hehehe..Alid pon sedap..so bermula la episod saya sebagai Alid di sekolah menengah..Until now all my KUSESS friends panggil saya Alid  =) melekat nama itu sampai ke tua le gamaknye kalau terserempak kawan KUSESS.

Masuk je matriks n UKM, watak Alid masih diteruskan..kadang2 orang panggil Lid je lebih mudah.

Start je keje kat CARIF..mengada2 la plak nak tukar nama yang lebih bercareer.takkan nak nama Alid kot.tak dewasa sungguh! So I introduced myself as Halida..hehhehe..lebih feminin gitu..So all my CARIF ex-colleagues called me Halida or Alida.

Then merantau plak ke UDM (skang dah dikenali sebagai UniSZA) keje kat sana...kenalkan diri as Halida..tup2 diorang nak nama lebih pendek..so mostly panggil saya Ida.

And now kat Glasgow ni...ish2..dah bercampur2..saya kenalkan diri as Halida. jumpe lak Hawa kat sini..Hawa ni member kat KUSESS dulu..so dia panggil saya Alid..n akhirnya sume kawan2 sekitar saya n Hawa panggil saya Alid.huhuhu..


And Kak Akmar ex-colleagues time kat CARIF pon de kat Glasgow ni..so saya still bahasakan diri saya as Alida kat dia..n kat SIPBS pon all my labmates panggil saya Halida..

Anyway..pe yang saya nak cakap ni..skang ni saya tercampur2 je bile msg2 kat blog or email ngan kawan2 UDM saya as panggilan Alid bukan Ida..hehehe...fenin2..ni sume gara2 nak tukar2 identiti and nama..

But basically Alid ni more sempoi..so sape rase nak sempoi2 je ngan saya panggil le saya Alid k.hikhikhik!

Halida plak lebih feminin..sesuai utk wanita yang sudah mempunyai anak.hakhakhak!feminin la sangat.gelak terbahak2 de hati nak jadi feminin. so sape rase saya ni feminin panggil le Halida ye..


So apekah nama panggilan korang sume ye??

signature blog

4 komplen:

Ya ALya said...

aku tetap panggil ko angah.....

mama_umar_maryam said...

dlot=kwn zt=kwn alid= panggil alid jelah,heheh
zety plak, mmg mostly pgl zety, ade gak yg panggil zet, marlia mmg xdelah,hehehe..ayu plak kan

nuyu_ai said...

pgil yg sempoi je la..alid.
even dulu kt udm pgil ida..
ok x?

pgil sy k.nuyu/nuyu/nurul..
dr hafsah jer pgil 'syah'..ngeee...

elise said...

nk share cerita juger pasal nama

kalau sedara mara, keluarga, kawan2 lama panggil ai = LISA

tapi sejak kebelakangan ini slalu introduce myself as = ELISE/LIS

wakakakaka
kuhnun more femininnnn laaaaa...ihiks~!!!

Post a Comment