Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, November 26, 2010

London Trip 2010

Dear all,

Bile malas datang menyerang, maka blog pon bersawang.hehehe..
Anyway, let me share new updates from us.

1. Saya beraya Aidiladha bersendirian di Reading sbb pergi workshop kat Reading. So breakfast n lunch pon sandwiches jer...tiada lontong maupon rendang..
1st experience tido tanpa Maryam and the feeling is reaaalllllllly not nice. Saya tidak suke perasaan itu. Dapat tau dari Mr Amien yang Maryam takleh tdo semalaman n menangis je sbb tader mommy dia..sian kat my little angel.. =(
Nak jadikan cerita saya lupe bawak breastpump maka saya terpaksa pam manual guna tangan dan ia sangat memenatkan!hehehhehe...
Saya juga terhilangkan passport di Heatrow (sbnrnya saya tak pasan saya terhilangkan) until this one lady bitau yang pasport saya de kat Customer Service desk.hehe...cuai tahap gaban kan...bila sampai kat desk dia bitau pasport saya dihantar ke Gate 80 where flight to glasgow wll be departed. Time tu saya kat gate 8 ye dan tinggal 1/2 jam utk boarding!!! maka.........saya pon berlari pecut gaya 100 meter dengan boot..hehe...dah sampai kat gate 80 Alhamdulillah saya dapat balik pasport saya bersama boarding pass!!ALHAMDULILLAH!!!!!


2. Our best buddy, Mr Yus telah datang ke Glasgow from 15/11-18/11. Yay!!! hepi sangat kitorang dapat jumpe member Mesia. So Mr Amien la yang in charge utk Mr Yus hospitality kat sini memandangkan saya yang agak bz dgn phd. We hope that Mr Yus satisfied with our layanan..kalaau terkurang harap dimaafkan ye...

Mr Yus model hot 2010!!auwww!!!!


3. Then, on 18/11 all of us flew to London to meet Faroud (Mr Yus's wife) which is one of my besties while we were in KUSESS. Really miss her a lot!!!! This pregnant lady still looks gorgeous as always!tapi disebabkan kekangan masa saya hanya sempat berjumpe ngan faroud bebarapa jam je. Alhamdulillah dapat gak lepaskan rindu... =) We spent our quality and precious time lepaking in Starbucks memandangakan kat luar sangat sejukkkkkkk....here some pics of us

Maryam and I  with Mr & Mrs Gorgeous +Vogue

4. For me London =KL. super duper busy. hectic life. everyone nak cepat je..tapi the historic building mmg awsome!modern architecture pon stylo gile! Scenery kat Tower Bridge bile malam mmg sangat cantik.

We in London...


 We all sempat g Oxford Street > busy dari Bukit Bintang kalau kat Mesia. mmg havoc habis kat situ.ramai gilerrrrrr manusia!!!n bile malam je mmg cantik giler sbb Christmas deco kat sume tempat!!!!

 Oxford Street @ nite!!



5. Utk lodging lak..we all stay kat Malaysian Holiday Homestay kat Willesden Green (approx 12 min
 to London City by tube) and we are really feel like a home! de kitchen so kite leh masak2. de wifi utk yg nak berFB. bilik pon bersih, n siap de telekung n sejadah sekali okey! mmg rasa amat2 selesa. mmg amat2 di recommend utk sape2 yang nak stay kat London, The owner, Kak Ita pon very kind... =) And nak dijadikan cite upenye umah mama n bangjiz tinggal masa mama study kat London kat Wilesden Green gak. So kitorang pon semangat le mencari kawasan umah lama mama dulu kat Mora Road n we found it!!! YAY!!!!


Area umah mama dulu



Kat uni lama mama just opposite Madame Tussauds


5. And yang paling shockingnye adalah..... we found my emak's name HENDON in London!!!!hehehhe.....


Hendon Central in London!Awesome huh???

6. And update terkini ialah khas buat kipas susah mati Maryam..sila saksikan video Maryam ini (^_*)




  Itu saje updet kali ini..heehehehe.....












signature blog

3 komplen:

Anonymous said...

hhuuhhu xde kekurangan pon alid...
u guys are d best and lovely.... really miss u guy so much... muaaahhmmmuaaahhh

Lots of luvs,
Bro Costa

mama_umar_maryam said...

ahhh..sonok bace..so,maknenye klu g sane kene stay kt umah puan ita tu lah ye ;)

Mrs. Amien said...

aah zeti..mmg feel like a home..selesa je as org melayu muslim.sume pon cukup.. =)

Post a Comment