Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, March 9, 2011

The Mentalist Wannabe Part 1: Optimis vs Pesimis

Saya suke study gelagat orang tapi saya tak suka judge orang tau.. (^_^) Pernah dulu berangan2 nak amek course psychology masa kat uni dulu..hihihi.. Anyway skang ni pon saya still suke study gelagat orang..

Arini saya nak cite pasal satu teori yang saya wat sendiri..hehehe (ntah betul ntah idak kan)..teori terhasil daripada pengamatan sendiri terhapadap beberapa orang yang saya kenali..

SOALAN: Bagaimana anda nak tahu yang anda ini optimis atau pesimis

JAWAPAN: Pergi kat cermin and lihat diri sendiri. Apakah perkara pertama yang terfikir oleh anda?

Kalau jawapan anda seperti comel gak aku ni, lawa gak aku ni, not bad upenye aku ni ye, sweet gak rupe aku lepas bangun tdo ni...maksudnye anda seorang optimis

Kalau jawapan anda seperti gemuknye aku, buruknye aku ni, tak smart le rambut aku, kurus sangat la aku ni, serabai sungguh la aku ni..ini bermakna anda anda seorang pesimis..

Which one is you anyway????






signature blog

1 komplen:

fara said...

erkk..cam pesimis je fara ni :D

Post a Comment