Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, March 4, 2011

Winter Short break @ Great Glen Lodges

Salam semua....

eksaited ni nak cite pasal our 2 nights vacation kat Fort William, Highland last weekend.
the scenery is SUBHANALLAH....AMAZING! SPECTACULAR! mmg tak terkata keindahannya. Ni ant gambar2 yg sempat kitorang snap..klik3...










Tujuan utama percutian kitorang kali ini utk merelease segala ketensionan dalam diri..(hehehe..selepas penat melayan karenah Maryam nak tumbuh gigi.oh ye..gigi Maryam sudah 6 batang) juga nak berehat2 sambil menikmati permandangan yang indah dan udara yang nyaman..maka kitorang pon bersetuju utk menyewa lodge selama 2 malam di Great Glen Lodges The owner of these lodges, Ian and Claire amat2 peramah dan baik hati..kitorang mmg puas hati dari segi layanan, tempat tinggal, kemudahan sume!!! Kami mmg highly reccommend bg sesiapa yang nak bercuti di Great Glen Lodges ni.Mmg superb!

Anyway, our lodge is Bramble Lodges which consist 2 bedrooms, 1 living room, 1 fully equip open plan kitchen and 1 washroom, juga de verandah kat depan lodge tu. Kitorang prefer pilih self catering sebabnya  easy for us utk masak2 n makan memandangkan susah nak dapat halal food kat situ..(n jumat duit makan..hehehe) normally during winter ni, kebanyakan owner self cater de menawarkan short break package (2nights minimum) n sewa lodge lebih murah berbanding waktu summer. So kitorang pon amek peluang utk merasai suasana lodge pada harga berpatutan. Now, I show u the pics of our lodge..





Ni verandah...leh lepak2 tgk tasik..n malam2 leh selimut berdua sambil mengira bintang2 di langit
(romantik tak kami?hehehehe)





Cantikkan permandangan kat area ni..mmg tenang je...






 
This is living hall..hijau lumut gitu..hehehe






Double bedroom..(suke je Maryam bile nak snap gambar dia)





Ni Washroom..de bathtub sekali..so sempat le mandikan Maryam kat bathtub
(umah kami de shower je..hehehe)




Twin bedroom..selesa n cosy






2 gambar ni : open plan kithen n dining area..sume kitchen appliance lengkap disediakan..pagi2 bfast sambil dengar radio omputih pasang lagu oldies..hehehe



2 nights tdo kat sini..mmg nyenyak giler la! especially Maryam..berjaga sekali je sbb risau mommy dia tak tdo sblh dia..kat umah kami di Glasgow tu sbb dekat ngan Infirmary, so bising le sket dengan bunyi siren ambulance. Maybe sbb tu Maryam tdo x bape nak nyenyak kot ek..


We went to Ben Nevis the next morning. Saya nak naik cable car/gondola!!yay!!!! On the top of Ben Nevis still de salji..so ramai gak le g main ski and snowboard kat situ. Me??main that thing? No no no..hehehe..saya cume g restoren dia sambil menikmati hot chocolate yang sangat sedap!hehehe..Maryam pon nak join gak minum tu...meh tgk video ni 1st time Maryam rase cream kat hot chocolate ...comel je kan...










permandangan from the top of Ben Nevis mmg sangat2 cantik!!!rasa cam nak bermastautin je kat situ..











And on the way nak balik lodge kitorang..de plak rezeki nak jumpe highland cattle..hehe..pe lagi stop tepi jalan n snap gambar!!!





highland cattle yang banyak bulu!!!siap tertutup2 mata tu...hehehhehehe...


Another surprise yang kitorang jumpe on the way balik tu is this:



which is view our lodge from the other side of the loch..mmg cantik view dia! (cantik kan..kan..!!!) n umah yang paling besar tu umah Ian n Claire, owner lodge ni..musti kaya mereka ini..mmmmmm..... (our Bramble lodge is ke-2 dari kiri tu...)


salah satu tarikan lodge ni sbb banyak Pine Marten kat situ..Mr Amien dapat tgk!!(jeles sangat2!!!! kitorang berdua xdapat tgk sbb dah tetdo awl..uwa!!!!) Mr Amien kata besar Pine Marten tu..mula2 dia ingatkan monyet..rugi tul tak dapat tgk... =(


Akhir kata...percutian kali ni mmg relax n tenang.kami berpuas hati!! =)


GTG now..da~~~~~


signature blog

3 komplen:

mama_umar_maryam said...

ya Allah..subhanallah...siyes smpi ke sini rase bestnye cuti2 korang!!! njoy btol maryam ye..dah kuar 6 btg gigi trus g cuti,pasni kuar lg 4 btg g cuti2 lg ye ;)

Mrs. Amien said...

haha...siyes mmg merana skejap time maryam sakit nak tumbuh gigi tu...uwa!!!!4 batang gigi??mmg kene mental n physical prepared ni (^_*)..

fara said...

hi halida. teringin betul tengok highlander cattle tu. bestnya korang dapat tengokkk. garang tak dia??

Post a Comment