Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, March 11, 2011

Semalam Yang Begitu Adventurous

Salam semua..

Malam tadi kami sekeluarga tido mati.hehe.sebabnya penat sangat3..

Ceritanya bermula pada petang semalam..kami bertiga keluar membeli groceries kat kedai cina, chung yin  Saya membawa beg sandang belakang manakala Mr Amien menyorong stroller Maryam. Tapi semalam cuaca kat Glasgow begitu pelik sekali. 5 minit cerah siap ngan matahari sume...then pastu hujan lebat beserta angin kencang tak hengat punya! Keadaan ni start dari awal pagi sampai kan ke lewat petang..Tapi kami mesti gak pegi beli barang2..Alhamdulillah kami sampai ke chung yin..selesai membeli barang2 kami pon nak balik dah ni..Maryam pon dah tertdo dalam stroller tu..

Tapi perjalanan balik begitu adventurous sekali.arah balik umah adalah arah berlawan angin. mula2 angin kuat datang menerpa.AMAT2 kuat sampai kami kena berlawan angin supaya stroller Maryam tak tercampak. Dah le angin kuat..tiba2 hujan batu bertimpa2 turun..makin lama makin lebat.lebih lebat.dan lebat lagi.angin pula makin kuat.terlampau kuat.sampaikan kitorang tak leh lawan angin dah..ish2..abis sume tenaga saya guna nak lawan angin tu..oh, lupa nak bitau masa hujan batu yang lebat tu..tangan saya sampaikan frost ye.aduh..dah tak terasa ape dah.peristiwa tu berlaku dalam 5 minit ke tapi.....ish2...memang pengalaman yang tak dapat dilupakan le.

pas je ilang angin tu..pe lagi kami pon lari pecut 100 meter gitu utk sampai ke rumah cepat sbb takut angin kuat n hujan batu datang lagi..sepanjang pelarian kami tu saya gelak kuat  je hehehehhe..n yang lebih best lagi..Maryam syok je tdo dalam stroller tu macam tader pe yg berlaku. (^_^)..terbukti genetik dari daddy awk ; 'tido tak hengat dunia'


Oh ya..malam tu lak kami bawak seplastik besar ikea (ala yang warna biru tu) penuh ngan baju kotor kat laundry universiti sbb washing machine kami sudah tidak berfungsi. mmg besar le mesin basuh kat situ. leh muat sume baju kotor utk seminggu. kami bertiga pon tunggu le baju siap nak basuh sume..tapi saya hanya mampu tunggu 30 minit camtu..parrt drying dah tak larat dah.mengantuk sangat2..penat sangat lawan angin Glasgow. saya n maryam balik dulu umah. kasi can Mr Amien ngorat awek Scottish yg tengah cuci baju.hehehe...


signature blog

0 komplen:

Post a Comment