Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, February 26, 2010

Info: Camne nak kira tarikh Due Date?

Gestational age, or the age of the baby, is calculated from the first day of the mother's last menstrual period. Since the exact date of conception is almost never known, the first day of the last menstrual period (LMP) is used to measure how old the baby is.

The way your due date (also called expected date of delivery or EDD) is calculated is nine calendar months and seven days from the first day of your last normal period.

Sebagai contoh the first day oy my LMP is 5th Julai 2009. Kalau ditambah 7 hari akan jadi 12. Kalau ditambah sembilan bulan, maka akan jatuh pada APRIL 2010. Oleh itu my EDD adalah pada 12th April 2010.

PERSOALANNYA..............


Based on the Estimation Due Date (EDD), saya sekarang sedang mengandung 33 minggu.
Eh, kejap..................

Saya ngan Amien kahwin baru 7 bulan 1 minggu 1 hari. Kalau convert kepada minggu baru 29 minggu. So macam SEMACAM lah plak pregnancy saya ngn tarikh kahwin kami kan..
APAKAH????APAKAH ANAK ITU?????????????

hehehehehehhehehehhehehhehehhehhe......................

saya ini saje je mahu bikin kontroversi PANASSSS kan.....

mengapakah ia SEMACAM ???

Jawapannya, umur bayi dalam kandungan saya dihitung dari hari pertama last menstrual period saya iaitu pada 5 Julai 2009 ; sebelum tarikh perkahwinan kami (18 Julai 2009) bukannya dari hari pertama kami berkahwin. Dengan mengambil kira period cycle saya adalah normal (28 hari) dan tempoh ovulation berlaku dari hari ke-12 hingga ke 16 (16 Julai hingga 21 Julai) maka EDD saya jatuh pada 12 April 2010.

Ini bermaksud...anak kami ini adalah ANAK BUNTING PELAMIN.huhu...nak wat camnekan..kami berdua mmg SIHAT dan SUBUR...

Meh kite cuba kira sama2....





3 komplen:

Niena Majid said...

lid! perlu ke bgtau anak bunting pelamin? xyah bgtau pon kitorg dah tau.. hahahaha.. ish ish ish kamu neh...

p/s: thanx for the info coz sy mmg x tau pon psl neh! :p

Mrs. Amien said...

hahahaha....saje mau bikin panass..anyway my dear..enjoy ur weekend together2 k..hehehe...kem salam kat Mr J ek!

Niena Majid said...

hehehe.. dah abis enjoy dah.. sok nk balik dah.. nnt sy kem slm k..

Post a Comment