Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, June 23, 2010

Alexandra Park




Park pertama yang kitorang jejak bila sampai2 kat Glasgow ni. Dekat je dari umah kitorang skang ni. tak sampai 5 minit berjalan dah sampai dah. Omputih kat sini mmg suke g park2 ni. Sambil2 bwk anjing diorang beriadah gitu..

Alexandra Park ni de golf course gak. So besar gak le park ni.  Keluasan park ni plak adalah 42 hektar. Park ni dinamakan Alexandra bersempena nama isteri kepada King Edward ke-7, Princess Alexandra. Park ni dibuka pada taun 1870. Huishh...dah lebih seabad gak park ni sebenarnye.

Kat Park ni de tasik gak tapi kecik je la. n taman permainan kanak2.. n picnic pon bole gak le..huhuhu...Oleh sbb park ni dekat je dari umah kitorang, so slu le bawak Maryam jalan2 kat park ni...

Ok. abis dah fakta2 kan. So skang kite layan gambar Alexandra Park k! Happy viewing (^_^)







And the best is that we have almost complete collection of 
4 seasons of this park!




AUTUMN



Time ni kitorang baru je sampai Glasgow. Around October 2009. Time tu saya tgh peknen Maryam..



Musim luruh ni leh nampak le daun2 kat pokok tu warna merah2 kuning n banyak yang gugur













WINTER



Saya tengah peknen Maryam 6 bulan kot time ni..hehehe...perut stil tak nampak g kan.. =)






Pond membeku time winter and please note that Mr Amien berdiri atas tasik yang beku tu..huhuhu





Gambar gediks time winter.hahahahahaha



SPRING









Time ni Maryam dah lahir!!!hehehe...(saya tu tak abis pantang dah jalan2...ishk3....)





Cherry blossom





Tulip





Itik dan Tasik




pre-SUMMER




minah saleh tu pakai singlet je sbb dah panas sangat tu.hehehhe









Note: Summer betul2 bulan 7 nnt...kang saya update gambo utk summer ni k..







signature blog

5 komplen:

mama_umar_maryam said...

wat i love most..almost everything..esp the flowers..huhu

tiefazatie said...

cantiknya kak...=)

Mrs. Amien said...

zeti: hehe..i love the flowers too!!!!

Mrs. Amien said...

ifa: mmg cantik sangat! meh la ifa datang sini!

tiefazatie said...

ala kak..xde duit..huhu..kena smbg stdy nie..hihi

Post a Comment