Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, June 1, 2010

June dah sampai............

Bulan June dah tiba. maksudnye saya pon kene sambung balik study saya ni setelah puas menjadi surirumah sepenuh masa (sbb peknen kan Maryam saya dilarang masuk lab because it is hazardous.keje saya byk sangat handle ngan chemical)..tapi jd surirumah ni best gak woo...lg2 leh jaga Maryam sendiri..leh tgk dia membesar tp saya bukan surirumah. saya adalah student so kene belajar.uwa!!!!!

So ant bende yg saya kene buat bila da nk start balik phd ni seperti :

1. kene jumpe balik supervisors ku, Sandy n RuAn yg lama dh ku tak melawat discuss bout our project n wat i shud do (dah email diorg tapi tader reply..taper2 kang saya sms Sandy)

2. kene latih Maryam isap susu botol (still breast milk) waktu siang sbb nak anta Maryam duk ngan org. (akan start pump susu today n train our Maryam minum gune botol)

3. kene filing sume jurnal2 related to my study

4. plan nak pindah umah. cari yg 2 bilik so satu bilik lg 1 leh wt study room. (Mr Amien dah call agent n arini kitorang nk g tgk umah tu. harap2 le umah tu elok...anyway umah yg kitorang nk tgk tu kat area umah kitorang skang je.hehehe)

5. kene start meng 'prepare' kan diri utk stress kalau lab work tak jadi or kalau tak memuaskan ati SVs. (dah rase dah time keje kat  CARIF dulu. tpkan bile saya stress saya mesti g shopping.huhuhu..mksudnye lbh byk shopping le sy pasni..hehehe)

 6. kene belajar menjadi multitasker yg berjaya (isteri, ibu, student in one time..Zeti! awk kan multitasker..tlg share tips sket!!!)

kene.........bla bla bla..............kene........bla bla bla...banyaknye kene.penat nak tulih. stop sini dulu. mau sambung tidur. Glasgow mendung n hujan arini..katil n duvet memanggil2 ku utk bersamanya..huhuhu.. Chow dulu k!

Nota: Maafkan saya dengan tahap kemerapuan yang tak tentu hala ini..tak sehat sangat ni (1 family kureng sehat. Sian kat Maryam sbb selssema. sush sgt dia nk bernafas time tidur.  nk jumpe GP arini or sok)



Till then.......... BABAi!!!!



signature blog



8 komplen:

tiefazatie said...

u can do it sis!take care ye...cian lak baby maryam pun selsema..have a good rest ye kak..n family juga..=)

elise said...

salam
kagum dengan semangat awak...apa pun semuga berjaya melatih maryam hisap susu thru botol...

Mrs. Amien said...

ifa: tula ifa, sian kat maryam je sbb dia kecik lagi..lg2 bila dia tdo..susah sgt nak bernafas.. =(

elise: thanks elise. arini maryam berjaya minum 1 botol susu... =)

tiefazatie said...

mmg tue kak..ifa kan ramai adik..hihi..jadi teringat ,ase dorg kecik2 nie..cumil nye...tp bile sakit tue yg sedih tue kak..=(

Yanti Padli said...

chaiyoKKKK!!! alid..

Mrs. Amien said...

thanks yanti.. (^_^)

mama_umar_maryam said...

uhuk3,patutla tersedak2 org Bangi,rupenye org UK sebut2,kih3..alahai alid..awak tu study phd tau,level tinggi,dok berdikari kt tmpt org lagi,more challengeing than me,klu zety xtau la blh cope ke x,zety ni master part time aje,blh hu ha hu ha la sket,kih3..apepon byk2 doa hari2 agar dimudahkan urusan..zety tau sure alid BOLEH buat,klu rase sedey2 ke,down ke ..apelagiiii >p

Mrs. Amien said...

hihi..tersedak ye zeti..tader maknanye more challenging than u okeh..awk lagi challenging. keje.pastu part time master. balik umah de 2 babies 1 husband.hehe..uishhh..susah tu nak handle. anyway, thanks for the advice. n yes agree mntak doa byk2 dari Allah. Allah pon lagi suke =)

Post a Comment