Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, June 12, 2010

Ape-ape aje

Dalam sebulan ni dah 2 kali saya panas badan, sakit tekak dan selsema. tensi je. ni maybe sb cuaca yang amat tak menentu kat Glasgow ni. Pagi leh ujan lebat n petang lak tetiba je panas terik. tak suke oo kalau demam.(skang ni pon tengah kurang sehat la ni) takleh jalan2 window shopping..summer sale da nak start tu.hehehe.


Anyway labwork berjalan dengan ok. Sample dah ground utk preliminary study. Dapat dalam 600 gram. Next week still kurang busy lagi..okeh2 lagi. I think lg 2 minggu baru la start busy. Tapi alhamdulillah labmates pon baik2. Postdoc yg tlg saya tu pon amatla baik k.  Feedback dr student2 lain pon kata SVs saya baek2 orangnye.ALHAMDULILLAH. (^_^)

Malam tadi Maryam asik nak menepek je kat saya..tggal sket start le berbunyi irama nak nanges. padahal mata dah tertutup tdo tu. Amazing kan...baby sekenit tu leh cam parent dia berdasarkan bau (bau Mr Amien pon saya tak leh nak cam.heheh). So malam tadi dengan saya tak berapa sehatnye pon bagila Maryam menepek sampai le pagi ni. Turn daddy pulak jge Maryam.

Last few days saya called umah kat kampung. dok sembang2 ngan kakak n emak..terbukak le plak cite  BAJU RAYA. sedih wooo...taun ni saya tader baju raya (maksudnye baju baru)..so merintih2 kat mak n kakak hingga mak menitiskan air mata, (huhu..strategi tu) maka petang itu juga (waktu Mesia), emak saya telah membelikan baju raya baru utk saya.YAY!!!!!!!! time kaseh mak. (YAY YAY ade baju raya. YAY YAY). Utk Mr Amien, dia kata dia tanak baju melayu baru so nnt saya belikan dia jeans n shirts baru. N for Maryam lak..nnt mommy belikan gown yg exrtavaganza k.haha.extra sangat la tu. Maryam nye baju takleh beli awal2 sbb duit elaun KPT lom dapat lagi Maryam cepat membesar so mommy takut nnt beli awal tak muat la plak.

Semalam kitorang (Mr Amien sbg ketua) mengada2 wat sesi fotografi sefamili. hihihi..nak gediks2 gitu..tapi wat kat umah jela. Later I show you the picture k. Okei la..GTG. nak pam susu sementara Maryam tgh tido ni. BABAi!!!

Nota : To  adik Ifa, thanks sbb tag akak. nnt bila akak dah sehat nnt n dah de kelapangan akak buat k. Busy sket la dik lately.



signature blog

1 komplen:

tiefazatie said...

okie je kak...take cre ye kak..jaga kesihatan..about gift from akak..ifa xtau lg dh smp ke x..sebab skg ifa kt kg lg..huhu..xpe..esok myb my parents ade dh kt umah..nt ifa tnye ye kak..=)

Post a Comment