Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, May 31, 2010

Berat Badan

Time nak kawen aritu berat saya dalam 60 kg. gemoks okeh! muke tembam cam donut. nak turunkan 2 kg pon seksa ya amat! mana taknye..keje kat Kuala Terengganu, pg2 makan nasi dagang. Tgh hari mkn nasi padang, bile petang makan sotong/udang goreng tepung. Memang menambah kalori dan berat badan. Cmne la nak kurus kan..ish3.... Dah try skipping, joging, minum jusmate tp ttp menten gemok kay..hehehe...


Gambar saya with Mr Amien masa 2 weeks after kawen. cube lihat muke saya yg tembam itu.huahahahaha


Pastu 2 months after kawen, trus fly ke Glasgow n peknen baby Maryam. A month after duk kat Glasgow ni, timbang je berat bdn (n berat baby skali) berat time tu 56 kg.hehehehe..HAPPY!!!!!

Camne la tak kurus kan..pagi2 makan cereal with milk, tghari mkn sandwich n buah mlm baru le makan nasi.  So kwn2 yg nk kurus tu..meh le datang tinggal sini. gerenti kurusnye la!




Time ni 3 bulan peknen kan Maryam. Kureng sket tembam kat muke tu kan..


Pas dah deliver ni tader la plak nak timbang2...sampai le semalam kan..masuk je superdrug (cam Watson n Guardian kalau kat Mesia tu) de la plak penimbang. Ngada2 la nak timbang kan..hehehhe dan inilah resultnye




Yeye!! berat badan tinggal 54 kg je...sukenye!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kalau kat mesia ni mau berbulan2 or bertahun2 nak dapatkan berat camtu... So plan saya pasni...saya nak turunkan lg 4 kg so menten 50 kg je pasni (thanks Maryam sbb isap susu mommy...huhuhuhu..senang mommy nk kuruskan badan)



Nota : Kepada sedara mara di Mesia, jangan jeles ye saya dah kurus..hehehehhehehehhehe


Utk tatapan semua :


Kami sekeluarga



signature blog

9 komplen:

Nana said...

kita dulu b4 kawen berat 55, pas kawen 62 muahaha...skang ni anak dah 2 tahun berat 54 tp tak de diet2 pon rahsia?berkejar2 ngan anak kot bila dia dah beso agk letih menjaga & mengejar tu ilang seme lemak2 hahahah

Mrs. Amien said...

hehehe...betul latu..penat jage anak leh wat badan kurus kan nana...huhuhuh

mama_umar_maryam said...

OMG tgal 54 je?? camni esok gak packing g UK,hahahaha

Mrs. Amien said...

meh zety dtg sini..pasti slim gitu!!auwwww!!!!

tiefazatie said...

wah..jeles la kak..kurus dh..cmnie kena g duk uk la nie..hihi

bucha said...

terblk ngn cha..mama kte cha dok cni lg ehem2 gi2..haha so kne la strt ikot perot..plg xleh mkn skang n....kentang..waaaaaa!!!!

Mrs. Amien said...

hehe..manade cha ehem2 pon. stil pakai size 8 pe..size plg kecik tu klu kt uk..klu cha lg kecik..nnti sushla akk nk belikan jaket utk cha!! hehehhe

ibuhannah said...

wah!!! tahniah lid...sikit je lagi tu nak sampai 50kg. gambate!!! nanti tunggu ramadhan puasa 20 jam... sure kurus kering... =)

Mrs. Amien said...

haha..psiko je awe ni! =p

Post a Comment