Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, May 10, 2010

Loch Lomond's Trip

Sempena kedatangan Granny n Auntie Cha ke Glasgow (n esoknye dah nak balik mesia n germany), so kami pon keluar berjalan2 ke Loch Lomond. We all sewa keta for 3 days from Hertz. We started our journey around 11 am. The weather was bit gloomy but hey..it can't stop us for having fun k! (weather kat Glasgow ni mmg slalunye gloomy pon..dah terbiasa dah.hehe)

We reached Loch Lomond after 45 min drive. n kitorang ronda2 dulu..sesat2..ronda2..n cari port isi perut (perut dah berkeroncong lagu hip hop.hehe.) n we found a great Inn to stop by in Balloch. After godek2 menu..baca  description menu..and yes kami semua bertiga order Fish n Chip and Amien order Salmon pe ntah.itu je pon yg boleh kami rembat.huhu


makan dulu!!!



Pas kenyang baru leh jalan2..hehe..kitorang pon lepak kat Loch Lomond Shore.  jalan2 bwk Maryam. (bukan saya n Amien tapi her Granny n Auntie Sha yg layan Maryam.hehe..) n sempat gak la kami bg burung n itik makan kat tasik tu..naik pe ntah..ala yg kayuh2 atas air tu.(saya tak kayuh pon.heh.Amien n Sha yg kayuh.) Mama lak jaga Maryam sambil snap gambar we all yg dah ponek kayuh.haha.

And yes..the scenery of Loch Lomond was very beautiful! Praise to Allah. And insyaAllah next time we all akan datang lagi dengan lebih ramai pengunjung.hehe.


kat area Loch Lomond Shore





Auntie cha lompat2!!





M.A.M.A






kayuh2...laju lagi..yeehaaaaa!!




US



On the way back to Glasgow...kami sempat singgah satu tempat ni..siap amek gambar lompat tak hengat.bukan saya ye sbb saya masih berpantang.auchh!!tapi sudah keluar berjalan ka??

Later saya akan cite lak pasal gambar lompat2 tu k.

Note: Sian Maryam..tak nampak pon gambar dia dlm carry cot n stroller tu..taper ye Maryam..dah besar sket nnt Maryam posing byk2 k.. =)

Jap3...ade satu lagi gambar nak tunjuk ni. Gambar parent yang tak hengat anak..yang posing macam baru kawen..pe nak jadila ngan diorang ni kan..ish..ish..ish.. (sila jangan ikut perangai buruk mereka ini)




6 komplen:

BuChA said...

kne blanje cha sbb cha yg dok jg zara..bgmin n kak da amek gmbr smp xhengat anak..haha

Mrs. Amien said...

hehe..leh2..bucha datang je glasgow lg.kang ktorang blanje k.huhu

atin said...

aku nk tgk muke maryam la lid....muke korg due da selalu sgt tgk...:p

Anonymous said...

Tunggu Loch Ness lak!..heehee..

Mrs. Amien said...

hehe..maryam pemalu la tin..cam aku la kan..hahahaha!!

Mrs. Amien said...

Loch Ness lg menarik tu...yeay!!!

Post a Comment