Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, May 26, 2010

Maryam jalan-jalan sekitar Glasgow

Dalam usia Maryam 6 weeks ni byk gak tempat yg Maryam dah visit.hehe..jalan2 amek angin kat Glasgow ni. Tenkiu to Uncle Fareez and Auntie Ira sbb sudi bwk Maryam ronda2 nek keta walaupon Maryam slalu menangis jerit-jerit ganggu jiwa raga Uncle n Auntie. 

Mula2 Maryam visit umah baru Uncle Fareez n Auntie Ira kat Townhead tu. Masa tu Uncle Im pon nak balik Mesia. So Maryam nak jumpela Uncle Im before he is leaving..Umah uncle n auntie lawa la..(suke ngan kristal yg banyak2 tu..hehehe)




 
Tata Uncle Im...


Pastu Uncle n Auntie bawak kami sefamili g carboot Lanark. Mmg banyak gile barang-barang kat sini. Cuaca pon lawa gak time tu.. (mommy beli byk gak barang ntah pape2 ntah..huhuhuhu.mommy loves to spend!)
Kalau pasan masa tu Maryam tiny lagi. Mommy pon baru sebulan kot berpantang tapi dah ligat nak berjalan-jalan.hehe.kalau le Nenek, Granny, Uwan tau ni sure mommy kene grounded.hiks!



Gambar kami bertiga. Maryam dikendong oleh daddy (tdo nyenyak je time tu.hehehe)



Daddy eksaited bergambar dengan lembu highland yang banyak bulu itu.hehehe



Loving Couple>>>>>Uncle Fareez and Auntie Ira



Gambar GEDIKS Daddy and Mommy




Pics snapped by Daddy (senget2 la..ekekekekeke)

Nota: Time ni Daddy n Mommy tggalkan Maryam sorang2 dalam keta..Maryam takut lalu Maryam nanges kuat2...hehehehhe


When umur Maryam genap sebulan, we had makan-makan ngn Uncle Fareez& Auntie Ira and Uncle Imran, Auntie Myra & kakak Nabila kat Restaurant Kabana. Daddy n Mommy kata makanan kat situ sedap sangat. Sesuai ngan tekak Melayu mommy. Time ni Maryam tido..so tak dapat join makan (huhu.kamu itu baru sebulan la Maryam..mana leh makan lagi..minum susu mommy je k)







Then, last Saturday Auntie Hawa msg Auntie Ira ade parade n carnival kat Queenspark. Time ni mmg besh sangat2. Temperature 22 degree Celcius. For the 1st time mommy tak pakai baju tebal2 sbb panas (siap ketiak mommy busuk berpeluh lagi.ekekekeke). Sonok sangat tengok omputih kat sini bertebaran berpiknik di padang yg hijau.





Comei je Kakak Hannah nye face painting tu.. (^_^)




Maryam with Kakak Hannah n Kakak Sophie with Supernanny Auntie Hawa







Pastu kitorang menuju ke rumah Uncle Kols & Auntie Hawa for makan2 dengan tema PASAR MALAM. Mmg besh.hehehe.Auntie Hawa buat Rojak Penang, Laksa, Apam Balik, Ayam Rangka. Pastu Auntie Myra buat Roti John ngan Roti Canai (hehehe..Auntie Myra baru beli breadmaker). Pastu Auntie Shikin buat cucur udang. Auntie Ayu pon bawak rojak gak and cake. Auntie Ira sponsor ice-cream.Mommy???mommy bawak kordial sirap k.hehehe..sedap woo minum time panas2 ni..




Picture diambil dari blog Auntie Hawa


Then, on the last Sunday, again Maryam jalan2 g Hogganfield Park. Kat situ banyak sangat swan okeh..siap de loch lagi. Maryam sukeeeeeeee...heheheehe (nanti Daddy n Mommy bawak Maryam jalan2 sini lagi k..)















Okeh. itulah cite Maryam jalan2 sekitar Glasgow. Anyway, mommy nak kejut daddy ni..nak comolot daddy sebab arini (26/5) birthday daddy.... (^_^)




signature blog

3 komplen:

Ira Fareez said...

Happy Birthday Mommy and Daddy Maryam..... have a great birthday this year besides your cute and beautiful baby girl.... see you guys this friday... celebrating the BIRTHDAYs of Kols, Amien, Alid, Abg fareez and our Pre Anniversary Dinner.... yeayyyy!!!

Mrs. Amien said...

tenkiu Kak Ira!!!xsabar nk jumpe ni!!!! (^_^)

Ayul said...

Statement last tu xtahan...sungguh expressive..hehe

Post a Comment